خواص سنگ فیروزه


خواص سنگ فیروزه

تاریخ انتشار: 1395/08/03 19:10 | بازدید: 2553


 

مقدمه :

فیروزه یک سنگ  نیمه قیمتی، متخلخل و نیمه شفاف ( کانی هیدروفسفات مس و آلومینیوم ) می‌باشد که معمولا به صورت یک سنگ صیقلی بریده می‌شود. اعتقاد بر این است که فیروزه برای اولین بار در ترکیه یافت شده است، بنابراین نامش (به علت ترکی (Turquie) کلمه فرانسوی ترکیه می‌باشد). معادن فیروزه قدیمی ارآلیمراسای (Alimersai) در ایران و سینایا پینیسولا (Sinai peninsula) مصر، واقع شده‌اند. 

  فیروزه یک کانی کمیاب و ارزشمندبهرنگ آبی نزدیک به سبز است که این کانی به‌دست فیروزه‌تراشان شکل داده می‌شود و به عنوان نگین برای انگشتر، گردنبند، گوشواره و دیگر جواهرات به کار می‌رود.
پیشتر این کانی تنها از سنگ فیروزه به دست می‌آمد ولی امروزه همانند دیگر کانی‌ها به صورت  مصنوعی نیز فرآوری می‌شود به گونه‌ای که حتی تشخیص طبیعی یا مصنوعی بودن آن برای کارشناسان نیز بسیار دشوار است.

فیروزهِ ایران‌ كه‌ معادن‌ اصلی‌ آن‌ در شمال‌ شرقی‌ كشور واقع‌ شده، بهترین‌ و زیباترین‌ نوع‌ این‌ سنگ‌ در دنیا قلمداد می ‌شود و هر نوع‌ فیروزهِ مرغوب‌ را فیروزهِ ایران‌(PERSIAN TURQUOISE) می ‌گویند. اصولاً فیروزه‌ را در دنیا به‌ نام‌ ایران‌ می ‌شناسند و در نمایشگاه‌های‌ جواهر نیز، این‌ سنگ‌ را سمبل‌ كشورایران می ‌دانند.
   فیروزه‌ به‌ صورت‌ توده‌های‌ فشرده‌ و یا قلوه‌ سنگ‌ از معادن‌ استخراج‌ می ‌شود و مهمترین‌ معادن‌ آن‌ در افغانستان، شرق‌ استرالیا، ایالات‌ متحد آمریكا، مصر، آمریكای‌ جنوبی، ودر بعضی‌ مناطق‌ آسیای‌ مركزی‌ و حتی‌ چین‌ یافت‌ می‌شود.

   مشهور ترین فیروزه در ایران فیروزه نیشابور است و مهم‌ترین معدن فیروزه در ایران در شهرستان نیشابور می‌باشد که از بیش از ۲۰۰۰ سال پیش استخراج می‌شده‌است. معدن این فیروزه در نزدیکی روستای معدن نیشابور است و از سطح زمین ۲۰۱۲ متر بلندی دارد.

Description: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Madan_Turquoise_Mines.jpg/330px-Madan_Turquoise_Mines.jpg

 

یک معدن فیروزه در روستای معدن خراسان، سال ۱۹۰۹

باور ها ودرمانها :

     در فرهنگ‌ دینی‌ ایران در احادیث‌ و روایات‌ مختلف،‌ داشتن‌ انگشتری‌ با نگین‌ فیروزه‌ به ‌خصوص‌ برای‌ آقایان‌ توصیه‌ شده‌ است. این‌ سنگ‌ به‌ دلیل‌ رنگ‌ و درخشش‌ آن‌ شادی ‌آور است‌ و خواص‌ بسیار دارد. به‌ همین‌ دلیل‌ استفاده‌ از آن‌ بین‌ عموم‌ مردم‌ رواج‌ دارد.

جالب‌ است‌ بدانید در گذشته‌ اعتقاد بر این‌ بود كه‌ هر كه‌ با خود فیروزه‌ داشته‌ باشد بر دیگران‌ پیروز خواهد شد؛ بر این‌ اساس‌نام‌ اصلی‌ این‌ سنگ‌ پیروزه‌ بوده‌ و بعدها به‌ فیروزه‌ تبدیل‌ شده‌ است.

بومیان آمریکا فیروزه را در حکم با ارزشترین چیز دنیا می نامند و معتقدند رنگ آبی فیروزه منسوب به آسمان بهشتی و رنگ سبز آن منسوب به زمین است .بین سرخپوستان باور بر این بوده که دارنده فیروزه هیچگاه از اسب به زمین نمی خورد . اعتقاد هندی ها بر این است فیروزه سمبل موفقیت ، شادکامی ، عشق و سلامتی وزیبایی است . در مراسم و تشریفات به کار رفته . این سنگ بی نظیر سنگ شانس متولدین دسامبر (آذر) و نماد پنجمین و یازدهمین سالگرد ازدواج می باشد

خواص درمانی  فیروزه :

    استفاده از خواص درمانی فیروزه قدمت طولانی دارد. از این سنگ برای درمان سر درد، مشکلات چشمی، تب و گزش حشرات استفاده می شده است.

تحریک وراه اندازی نیروها و چاکراهای انسان ها، آرامش دادن ، بیدار شدن نیروهای درونی افراد، درمان انواع بیماری های معده همچون : زخم ، ورم ، درد و…، درمان انواع سر درد ، میگرن ، دردهای عضلانی و استخوانی ،جهت درمان یبوست و..،تمام اینها خواص شفابخش سنگ فیروزه هستند،در ادامه با ما همراه باشید.

نگاه به فیروزه چشم را تقویت کرده و استفاده از سرمه آن و همچنین گذاشتن آن بر روی چشم ها برای تقویت چشم و درمان بیماری های چشمی مفید است.

گذاشتن فیروزه بر روی چاکرای گلو برای درمان گلو درد، تقویت تارهای صورتی و درمانی بیماری های ریوی و تنفسی مؤثر می نماید.

فیروزه قلب را تقویت می کرده و سعه صدر می دهد. این سنگ، افسردگی های روحی و روانی را نیز درمان می کند.

سنگ فیروزه، سنگ صلح و آرامش است و قدرت عشق و دوستی، صداقت، عقل و حکمت را فزونی می بخشد. فیروزه مظهر خوش یمنی، آرامش و محافظت در برابر نیروهای منفی است.

استفاده از انگشتر و یا گردنبند فیروزه، برای دور کردن انرژی های منفی به ویژه چشم زخم و عواقب آن بسیار مناسب است. این سنگ مانند عقیق، حرز بسیار مهمی در برابر حوادث و بلایا به شمار می رود و برای آسان شدن کارها و رونق در کسب و کار بسیار مفید است.

نیروهای مغناطیسی موجود در فیروزه علاوه بر آرامش دادن، باعث بیدار شدن نیروهای درونی افراد نیز می گردد. این نیروها با دارا بودن قدرت های بیدار کننده، مقداری از نیروهای درونی فرد را تقویت می کنند. فیروزه سنگی توانمند و حامی به شمار می رود. همچنین در زمان مسافرت از شخص حمایت می کند.

سنگ فیروزه به عوارض عملکرد های نادرست کبد و غده های بدن کمک می کند.

سنگ فیروزه به عوارض عملکردهای نادرست کبد و غدد کمک می کند . چشمها را نیرو می بخشد و بر علیه بیماری های چشم و اصلاح گردش خون موثر است . درد گلو، التهابات ریوی و بیماری های دستگاه تنفسی را درمان می کند . در برابر رافسردگی ها مفید است و قلب را تقویت می کند .

سنگ فیروزه کمک موثری به درمان نواحی از بدن که تحت هجوم ویروسها و باکتری ها هستند یا نواحی آلوده نیز می کند. گفته شده است که فیروزه از عملکرد و شفا بخشی بیکران خود آگاهی ندارد . همچنین دارای اهمیت زیادی است که بدانید در کاربرد این سنگ چنانچه رنگ خود را از دست بدهد یا اینکه خرد شود ، این بدان معنا است که تمام نیرویش را برای شما از دست داده است بنا بر این باید بلافاصله آن را در خاک قرار بصورت خشک قرار دهید تا آنجا استراحت کند .

فیروزه سنگی توانمند و حامی به شمار می رود . به ویژه فرض شده است که اسب و سوار کار را در سقوط نا گهانی در امان نگه می دارد . همچنین در زمان مسافرت از شخص همایت می کند . همچنین تلسم اعضاء کارکنان هواپیمایی است . این سنگ باعث شادی و نشاط افراد غمگین و افسرده می شود و به آنها نیروی لازم برای به انجام رساندن کارهای سخت را با ظرفیت و چابکی منتقل می کند . این سنگ باعث اعتماد به نفس می شود و جرأت لازم برای بیان استدلالهایمان را به طور مختصر و با اطمینان خاطر در کنفرانسها در ما ایجاد می کند . شخص را در برابر خوابهای آشفته و کابوسها حمایت می کند . نیرو و ارتعاشات منفی ، مضر و آشفته را از ما دور می کند و حتی می تواند جذب کننده ( نیروهای مثبت)می باشد

نحوه نگهداری فیروزه :

    رنگ‌ فیروزه‌ در تماس‌ با مواد شیمیایی مانند شویندها وروغن ‌و حتی‌ مواد  آرایشی‌ نیز تغییر می‌كند و جلای‌ آن‌ از بین‌ می رود ، بنابراین‌ توصیه‌ می‌شود هنگام‌ استفاده‌ از مواد آرایشی‌ و یا استحمام‌ و شست‌وشو، جواهرات‌ دارای‌ فیروزه‌ در معرض‌ این‌ مواد قرار نگیرند.

مشخصات فیزیکی فیروزه :

رنگ: آبی آسمانی، سبز آبی ، خاکستری سبز ، آبی روشن توام با ادخال های قرمز رنگ ، قهوه ای و سیاه

فرمول شیمیایی : cuAL6(PO4)4(OH)84(H2O)

شفافیت :نیمه شفاف تا مات .

وزن مخصوص :2.6 تا 2.8

سختی : 5 الی 6 

جلا: مومی ، چرب 

رنگ : صدفی

رده بندی : فسفاتها

خواص نور متقارب : دو محوری (+) بیر فرنژانس نور پلاریزه :0.0400

سیستم تبلور : تری کلینیک پینا کوئیدال

مناطق اکتشاف گوهر :

کانی ثانوی در زون اکسیدی کانسارهای مس در آندزیت ها و سنگهای آتشفشانی ودر  محیط‌های بایر و نسبتا کم آب یافت شده است، به همین دلیل اغلب رسوبات مس را به عنوان ماده معدنی فرعی می‌شناسند .
. بیشترین احتمال کشف در ایران : فیروزه طوس در جنوب غربی مشهد در کوههای کاشمر ، فیروز کوه ، زنجان ، شهر بابک

شکل سنگ معدن :پوسته ای و قشری ، قلوه ای ، خوشه ای ، متخلل ، دندریتی دانه ای ریز ، فیبره ، معمولا رگه ها با 2 سانتیمتر ضخامت .

کانیهای هم یافت : لیمونیت ، کواتز ، فلدسپات ، کائولین ، آندزیت ، نهشته های مس ، مالاکیت ، کریزوکولا ،

کانیهای قابل اشتباه : شیشه . پلاستیک . ورسکایت . دومورتیریت. کریزوکولا. هاولیت رنگ آمیزی شده

فیروزه نیشابور :

بدلیل کیفیت عالی آن به خصوص انواع عجمی و شجری ممتاز و از معروفیت خاصی برخوردار است وجود نمونه‌های زیبایی از این سنگ در موزه‌های مطرح دنیا چون موزه زمین‌شناسی لندن و امریکا و موزه علوم زمین تهران خود گواه در ارزش این سنگ قیمتی است. معدن فیروزه نیشابور در 55 کیلومتری شمال غرب نیشابور قرار داشته و دارای ذخیره‌ای بیش از 9 هزار تن و ظرفیت تولید سالانه 19 تن می‌باشد از هر تن سنگ فیروزه به طور متوسط 8 تا 10 کیلوگرم فیروزه بدست می‌آید که عمدتاً به منظور تزئینات و سنگ قیمتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  
و ویژگی‌ها: فیروزه، جواهری آبی رنگ است که در سال‌های دور، روی تاج فرعون‌ها، پادشاهان و امپراتو های باستان نصب می‌شده و احتمالاً یکی از قدیمی‌ترین سنگ‌های شناخته شده است. رنگ آبی فیروزه، آن را از سایر سنگ‌ها متمایز نموده و به آن ارزش داده است .     
   سنگ فیروزه، بهترین و منحصر به فردترین سنگ  نیمه قیمتی است که در آن می‌توان رگه‌های زیبایی از اشکال، اشیاء، گیاهان، درختان و ... را یافت که این خصیصه‌ی فیروزه، موجب دوچندان شدن زیبایی و ارزش آن شده است، 

www.daryna.ir