سیگنال جانت یلن در بازارها


سیگنال جانت یلن در بازارها

تاریخ انتشار: 1395/06/07 08:44 | بازدید: 1587


بازار سهام

تشدید فضای اصلاح

دیروز شاخص کل بورس با افت 324 واحدی (4/ 0 درصدی) همراه شد. روز گذشته با کمرنگ شدن حمایت حقوقی‌ها، شاهد تشدید فضای اصلاح در بازار بودیم؛ به این ترتیب نمادهای «وغدیر»، «فولاد»، «فارس»، «وخاور»، «کچاد»، «شپنا» و «شبندر» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. اما ناامیدی سهامداران از رشد بیشتر قیمت سهام، بیش واکنشی رشد سهام نسبت به چشم‌انداز رشد سودآوری شرکت‌ها، در کنار انتظار مقاومت سطح‌های اثرگذار در بازار جهانی کالاها از جمله دلایل غلبه فضای اصلاح هستند. علاوه بر این جذابیت نرخ سودهای بازارهای کم‌ریسک‌تر همچنان تمایل معامله‌گران به بازار سهام را کمرنگ کرده است. بنابراین روز گذشته شاهد کاهش بیش از 30‌درصدی حجم و ارزش معاملات نسبت به میانگین مرداد بودیم. همچنان گزارش‌های سه ماهه شرکت‌ها می‌تواند بر روند بازار سهام تاثیرگذار باشد.

 

بازار ارز

سقف‌شکنی دلار برای حمایت از سکه

دیروز هر دلار آمریکا با رشد 6 تومانی به قیمت 3554 تومان معامله شد. روز جمعه شاهد افت اونس طلای جهانی بودیم. بنابراین روز گذشته معامله‌گران سکه درصدد حمایت از سکه با اهرم دلار برآمدند (رابطه الاکلنگی ارز و سکه). اقدامی که با افزایش تقاضای دلار توسط معامله‌گران عامل حمایت از دلار شد. رشد نرخ درهم، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم نیز از دلار حمایت کرد. به این ترتیب روز گذشته نرخ دلار به بالاترین سطح از 19 بهمن سال گذشته رسید. در یک ماه اخیر عوامل بنیادین از نرخ دلار در بازه 3530 تا 3550 تومان حمایت کردند. اما تقویت احتیاط میان معامله‌گران با توجه به تقویت چشم‌انداز یکسان‌سازی نرخ ارز مانع از رشد بیشتر دلار بود. اما روز گذشته برای اولین بار از 5 مرداد از بازه مزبور خارج شد.

 

بازار سکه

همگرایی ارزش ذاتی به قیمت بازاری سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با افت هزار تومانی همراه شد. روز گذشته اونس طلای جهانی تا سطح 1320 دلاری کاهش یافت. سخنان رئیس فدرال رزرو با تقویت احتمال افزایش نرخ بهره عامل فشار بر طلای جهانی شد (که نرخ بهره به آن تعلق نمی‌گیرد) و اونس طلا نزدیک به کمترین سطح در 4 هفته اخیر رسید. همچنان آمارهای اقتصادی آمریکا می‌تواند بر روند افزایش نرخ بهره آمریکا تاثیرگذار باشد. بنابراین روز گذشته معامله‌گران برای حمایت از قیمت سکه، تقاضای دلار را افزایش دادند. امری که بعد از یک ماه دلار را از حبس بازه‌ای خارج کرد. این عامل در کنار عدم افت شدید اونس طلای جهانی، باعث کم‌واکنشی سکه نسبت به افت طلا شد. به این ترتیب روز گذشته حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه برای اولین بار از 13 خرداد تخلیه شد.

 

بازار طلای جهانی

سیگنال رئیس «فد» به طلا

اونس طلای جهانی با افت هفتگی 5/ 1 درصدی همراه شد. در روزهای اخیر شرایط انتظاری برای سخنرانی رئیس فدرال رزرو، نوسانات اندک اونس طلای جهانی را رقم زد. اما روز جمعه جنت یلن اعلام کرد با توجه به وضعیت مناسب اشتغال و چشم‌انداز رشد تورم، دورنمای افزایش نرخ بهره در ماه‌های اخیر تقویت شده است. اما رئیس فدرال رزرو به نزدیک شدن به نرخ تورم هدف 2 درصدی در سال‌های آتی اشاره کرد. همچنین وی به لزوم در نظر گرفتن ابزارهای مالی متنوع تر در شرایط رکودی نیز تاکید داشت. برآیند اظهارات این مقام، چشم‌انداز افزایش نرخ بهره را تقویت کرد؛ اما همچنان تاکید داشت آمارهای اقتصادی بیشتری مورد نیاز است. این عامل رشد شاخص دلار را رقم زد و عامل فشار بر اونس طلای جهانی شد. همچنان انتظار می‌رود ریسک‌های موجود حمایت سطح 1300 دلاری از اونس طلا را تقویت کند.

 

بازار اوراق مسکن

کف‌شکنی «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند93 (تسه9312) با افت 3درصدی به قیمت 89 هزار و 430 تومان معامله شدند. تقویت سمت عرضه و کاهش تقاضا با نزدیک شدن به پایان تابستان (فصل رونق مسکن) از ابتدای شهریور روند نزولی اوراق را رقم زده است. به این ترتیب روز گذشته «تسه»ها به زیر سطح روانی 90 هزار تومانی رسیدند. «تسه»های جدیدتر نیز تا نزدیکی سطح مزبور کاهش داشتند. همچنین با توجه به رابطه میان قیمت و نرخ سود وام، در شرایط کنونی نرخ سود واقعی وام به سطح 7/ 22 درصد رسیده است. همچنان نرخ سود اورراق، نسبت به وام رقیب (صندوق‌های سپرده بانک مسکن) بالاتر است که این عامل نیز باعث تقویت احتیاط میان معامله‌گران است. اما از ابتدای سال جاری، شاهد رشد شتاب تقاضای مسکن هستیم؛ امری که بر چشم‌انداز خروج تدریجی مسکن از رکود تاکید دارد.

 

بازار نفت

افت نفت پس از 3 هفته

هر بشکه نفت خام آمریکا با افت هفتگی 8/ 1 درصدی همراه شد. روز جمعه گزارش بیکرهیوز از توقف روند صعودی تعداد دکل‌های نفتی پس از 8 هفته (رشد 76 موردی) عامل حمایت از نفت شد. اما رشد شاخص دلار و کاهش خوش‌بینی‌ها به توافق صادرکنندگان بزرگ نفتی عامل فشار بر نفت شد. بنابراین نوسانات محدود نفت رقم خورد. روز جمعه سخنرانی جنت یلن چشم‌انداز افزایش تدریجی نرخ بهره را تقویت کرد. بنابراین رشد تدریجی شاخص دلار عامل فشار بر بازارهای کالایی است. با وجود اینکه ایران، احتمال همکاری برای حفظ سطح تولیدات با سایر صادرکنندگان در ماه سپتامبر را اعلام کرد؛ اما خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان اعلام کرد بازار در شرایط کنونی نیاز چندانی به مداخله ندارد. همچنان حجم بالای تولیدات اوپک، حجم بالای ذخایر نفت تجاری و بنزین و چشم‌انداز کاهش تقاضای چین نیز عامل فشار بر نفت است.